Oknyttkomedi från NOR

Regi: André Övredal

Tre universitetsstuderande följer en man de tror är tjuvjägare av björn för att göra en dokumentär. De blir minst sagt mäkta förvånade när de finner att han är faktiskt är Norges enda certifierade trolljägare och -skötare.

Jämförelsen med Cloverfield och Blair Witch Project är oundviklig, men där de filmerna satsar på panik och skräck, väljer Trolljegeren en mer komisk stig. Att trolljägaren måste fylla i ett formulär efter varje trolltrofé och rapportera till statliga norska trollstyrelsen är ett kul inslag. Otto Jespersen som den sammanbitne jägaren är utsökt och det handhållna fotot ger närvarokänsla. Dessvärre är man inkonsekvent inom filmens ramar: Är troll bara (förvisso ovanliga) djur med en brutal överkänslighet mot solljus, utan övernaturliga egenskaper, och i så fall, varför kan de känna lukten av och bli aggressiv mot kristna? Hursomhelst, det är en kul och välgjord film med schyssta specialeffekter.

4 polska björnhandlare av 6