Mzungunappning från DEN

Regi: Vibeke Muasya

En mamma åker med sin adoptivson, ursprungligen från Kenya, till Nairobi för att åka på safari. Men i ett obevakat ögonblick lyckas han springa iväg och hamnar i en kåkstad. Illa går till värre när ett gäng skurkar får nys om den stora belöning som väntar den som kan återbörda pojken till modern.
Det är mycket skickliga barnskådespelare och miljöerna är välbekanta, men samtidigt främmande. Kidnappningsdramer går det 13 på dussinet, men här har vi twisten att det inte rör sig om en egentlig kidnappning från början, utan snarare ett missförstånd. Således tvingar man lägga delar av skulden på pojken som springer iväg och delar av skulden på den olyckssaliga mamman som utan att tänka på konsekvenserna erbjuder monetär ersättning i direktsänd tv. Lägg till skurkaktiga skurkar, korrupta snutar och desperata fattiga barn och historien griper tag.

4 Laudrupautograferade fotbollar av 6