Tvillingsjäladrama från SWE

Regi: Anders Grönros

14-åriga tvillingarna Cilla och Tina är lika på många sätt, olika på andra, och de älskar varann som bara syskon kan. Men Cilla dör, och det är som att halva Tina dör med henne, och hon måste lära sig att leva med sin saknad.

Anders Grönros är en mycket skicklig personregissör, eller så är tvillingarna Midfjell, som spelar Tina och Cilla, extremt talangfulla skådespelare, ty det slår gnistor om deras prestation. Välkomponerad och skickligt berättad historia, trovärdiga karaktärer, bra musik, skratt och gråt om vartannat. Dramatiskt utan att bli bombastiskt, igenkännande utan att bli klyschigt. Kanske lite lång, med Return of the King-syndromet (för många slut), men det är nog enda invändningen mot denna mycket gripande film.

5 krossade ting av 6