Webthriller från GBR

Regi: Hideo Nakata

Fem ungdomar möts i ett chattrum, men en av dem har en lömsk plan.
Med hjälp av listigt iscensatta och skickligt scenograferade fysiska rum berättar Nakata historien, som egentligen till största delen utspelar sig på karaktärernas skärmar och mobiler, en intrikat historia om äldre tonåringars vånda, missanpassning och de groteska följder det kan få. Bildspråket är suggestivt och rappt, manuset är skickligt skrivet och de unga skådespelarna är utsökta. När historien emellanåt tar klivet ut i (eller kanske tillbaka till) IRL ter den sig stundom något krystad, men trots att man mest hela tiden vet i princip vad som ska hända tvingas man tänka till något för att lista ut de bakomliggande motiven. En strax-över-medel-psykologisk-thriller, presenterad i ett innovativt format som höjder den ett snäpp eller två.

5 ungdomar med emotionellt bagage av 6