Saknadrama från USA

Regi: John Cameron Mitchell

Howie och Becca mister sin lille son i en bilolycka och hanterrar sorgen och saknaden precis så irrationellt som man kan förvänta sig. När Becca på en skolbuss råkar se den tonårige föraren av bilen som tog hennes sons liv, bestämmer hon sig för att söka upp honom, inte för att klandra, utan för att finna tröst, och kanske, kanske få ett slags avslut.

Man har sett det förr, men i Rabbit Hole följer man inte de vanliga klyschorna med otrohet och våld som utlopp för depressionen. Det är tillbakalutat, rimligt och emellanåt faktiskt riktigt roligt, och skådespeleriet från Diane Wiest, Aaron Eckhart och framför allt Nicole Kidman är helt briljant. Det något tillrättalagda konceptet drar ner upplevelsen något, men smådetaljer som att Becca tycker att om gud finns så är han en sadistisk skit och det uppenbart intressanta seriealbumet den olycksalige bilförararen skapat bidrar till att höja Rabbit Hole från mängden.

4 parallella universa av 6